Maalaus ja Muutostyöt JL Oy

yli 40 vuotta kokemusta

Kotitalousvähennys

Voit saada kotitalousvähennyksen teettäessäsi asunnon kunnossapitotöitä

Kotitalousvähennyksen saa esimerkiksi silloin, kun teettää kodin kunnossapitotöitä kuten remonttitöitä. Kotitalousvähennys myönnetään vain työn osuudesta, ei matkakuluista tai tarvikkeista.


Vähennykseen oikeuttava työ on tehtävä maksajan omassa asunnossa tai hänen vanhempiensa, isovanhempiensa tai appivanhempiensa käytössä olevassa asunnossa.


Kotitalousvähennys ei ole talouskohtainen, vaan henkilökohtainen verovähennys, johon liittyy 100 € omavastuuosuus. Vuoden 2014 kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on 2400 €. Näin esimerkiksi pariskunta voi saada kotitalousvähennystä yhteensä 4800 € vuoden aikana. Jotta vältetään kahden omavastuuosuuden maksaminen, aviopari voi siirtää vähennykset kokonaan toiselle osapuolelle.


Kotitalousvähennyksen laskeminen riippuu siitä, oletko maksanut työstä palkkaa työntekijälle vai korvauksen yritykselle. Jos ostat työn yritykseltä, saat vähentää 45 % arvonlisäverollisesta työkorvauksesta. Jos palkkaat henkilön työsuhteeseen, saat vähentää 15 % maksamastasi palkasta sekä palkkaan liittyvät työnantajan sivukulut.


Kysy meiltä neuvoa kotitalousvähennyksen hakemiseen tai lue lisää vero.fi-sivuilta.